fbpx

Un altre moro investigat Veus-Ahotsak-Vozes, Voces

Míriam Hatibi

Et lleves al matí i llegeixes les notícies: han detingut un marroquí a Lleida per tràfic de drogues, una dona ha estat assassinada pel seu company a Múrcia, un partit polític exigeix ​​que s’investigui la corrupció en un altre partit.

Baixes a fer un cafè i sentsescoltes que «han detingut un altre moro per traficar», un altre comenta «jo el fotia cap al seu país». Ningú parla de la dona assassinada, ni de la baralla entre joves a la sortida d’una discoteca el cap de setmana.

La dada que s’afegirà al teu subconscient és lael del marroquí delinqüent, no lael de l’espanyol corrupte, ni lael de l’espanyol que va assassinar la seva dona, ni lael de la baralla entre espanyols.

Davant tantes males notícies, prefereixes veure una sèrie, que aquí almenys tot és ficció. T’has enganxat a una nova sèrie sobre detectius. Els protagonistes, Joan, Maria i Andreu, són detectius deamb prestigi, personatges complexos, que lluiten per aconseguir l’èxit professional sense renunciar a les seves vides personals. Els acompanyes en el seu dia a dia i empatitzes amb ells, fins i tot entens quan l’Andréeus s’enfada i li crida a la seva companya de feina perquè està tens, estressat i la situació és molt difícil.

En el capítol d’avui investiguen la desaparició de la Laura, una jove de 14 anys que no va tornar d’una festa. En Joan sospita de’n Yussef, un jove d’origen marroquí que estudia amb la Laura i que també ha desaparegut. Entrevista eals seus pares a la botiga que regenten, un local fosc i mal moblat. El pare de’n Yussef no vol que la mare parli amb el policia i li crida. Després s’esbrinarà que en Yussef i la Laura van fugir junts perquè els seus pares no acceptaven la relació que mantenien. La setmana que ve seguiràs veient com els va a l’Andreu, la Maria i en Joan. D’enDe Yussef i la seva família ja no te’n et recordaràs, aquí va acabar la representació de la diversitat a la sèrie i amb ella va calar en la teva ment la idea que els marroquins són una cultura tancada. No has humanitzat la seva història perquè no has connectat amb ells, no has vist més dimensions perquè no són personatges complexos i tampoc és culpa teva.

Un altre moro investigat
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Revista que ofrece periodismo y opinión con un enfoque crítico, feminista, transgresor y disfrutón.

Uso de cookies

Nosotras también hemos sucumbido a las cookies y eso que no son de chocolate. Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies